Vallfogona de Balaguer

Bellpuig

Lleida

Balaguer

Medi ambient

A ÀRIDS DANIEL SA sabem la importància que té el medi natural per a la nostra activitat, essent aquest el principal subministrador de la nostra matèria primera. Motiu pel qual som els primers interessats a preservar-lo. Concedim un lloc privilegiat a les polítiques mediambientals, fem un gran esforç en l’adquisició i l’adaptació dels equips necessaris per gestionar de manera eficient els recursos que ens dóna la natura, i d’aquesta manera promovem el respecte pel medi ambient.

Àrids Daniel en el seu afany de

contribuir a preservar el medi natural

 ha apostat pel reciclatge en tot el procés productiu, instal·lant dues plantes de tractament de residus.

Planta de

reciclatge de formigó

En aquesta instal·lació es processa el formigó sobrant de les obres, i el seu resultat final és la descomposició del formigó en àrid i aigua amb partícules de ciment. Tant l’àrid com l’aigua es tornen a reutilitzar per a la fabricació del formigó. Així contribuïm a no generar residus de producció.

Planta de

tractament d’aigua

Anys enrere, per rentar els àrids, s’utilitzaven basses de decantació. En aquests moments, seguint la política de preservació del nostre medi natural, hem instal·lat una planta de tractament d’aigua i hem assolit així dos objectius fonamentals avui en dia: la reducció del consum d’aigua, i l’obtenció del procés del rentat d’àrids i fangs, que reutilitzem per a la restauració de les pedreres, tot creant espais del cultiu de productes agraris. Així doncs podem dir que tornem a la natura part del que ens ofereix.

Convenis de

col·laboració

Tenim convenis de col·laboració i d’estudis amb el Departament de Medi Ambient, sobre el Projecte del control de les aus estepàries a les zones del pla del Corb, a Balaguer.

Foto de Joan Estrada